ALV collage

  • Hjem
  • Aktuelt
  • Informasjons kick off, "Jeg kan! - forskning".

Informasjons kick off, "Jeg kan! - forskning".

Jeg kan forskning 1bProsjektet er i gang, og brukere, pårørende og ansatte har deltatt på informasjonsmøte.

Det er stor entusiasme rundt prosjektet, og det faktum at det forskes på innovasjon og velferdsteknologi hos akkurat denne brukergruppen.

«Jeg kan» er et velferdsteknologiprosjekt i Ålesund som retter seg mot mennesker med en utviklingshemming. Prosjektet er i full sving, og flere brukere har fått en ny hverdag ved hjelp av teknologi som er tilpasset den enkelte. De ansatte i prosjektet har også fått en ny hverdag. Innføring av velferdsteknologi krever at en gir tjenester på en annen måte for å fremme brukerens behov for mestring, kommunikasjon og kontroll på eget liv.

Prosjektet har vekt interesse hos flere andre kommuner, og også hos forskningsmiljøer. Nå skal NTNU, NAKU og Høgskolen i Molde inn å forske på hva teknologi kan gjøre i forhold til innovasjon i tjenestene og opplevelsen bruker har av innføring av teknologi.Blir hverdagen bedre? Og hvilke fakturer spiller i så fall inn?

 Informasjonen om prosjektet er nå i gang til brukere, pårørende, ansatte i tjenesten og til administrasjonen. Professor Karl Elling Ellingsen fra NTNU/NAKU ledet informasjonsmøtene.

Det er stor entusiasme rundt prosjektet, og det faktum at det forskes på innovasjon og velferdsteknologi hos akkurat denne brukergruppen.

Prosjektet er støttet fra RFF og eies av Ålesund kommune.

Kontaktperson for Ålesund kommune er Cecilie Campbell.

Les mer om forskningsprosjektet her.

 

Relaterte artiklar:

- Skal forske på tjenesteinnovasjon!

- Jeg kan! i Ålesund i samarbeid med Superplus

- Teknologi gir bedre liv.

 

 

 

Emneord: Jeg kan, forskning, forsking, prosjekt, velferdsteknologi, NTNU, NAKU, Høgskolen i Molde